omslag-Spotler-E-mail Onderzoek 2018

Zo gaan Nederlanders in 2018 om met e‑mail en social

Het Nationaal E-mail Onderzoek is het meest bekende landelijke onderzoek naar ons e-mailgedrag. Dit jaar beleeft het onderzoek zijn zesde editie. Het onderzoek startte in 2013. En zoals het cliché wil: dingen veranderen snel.
Zo konden we in 2013 nog opschrijven dat 20% van de Nederlanders alleen een eenvoudige telefoon op zak had waarmee je alleen kon bellen en sms’en. Tegenwoordig wordt zo’n telefoon nauwelijks meer aangeboden. Nagenoeg iedere Nederlander bezit een smartphone.

Toch gebruikt nog lang niet iedere Nederlander zijn smartphone om ermee te winkelen. In 2018 geldt dit voor 22% tegenover 40% die zijn online aanschaf nog afrondt via zijn laptop. Wat we met z’n allen wel weer doen, is het lezen van onze e-mails op een smartphone. Dit geldt voor gemiddeld 46% van de Nederlanders.

Andere opmerkelijke conclusies:

  • 79% van de Nederlanders heeft zich het afgelopen jaar op nieuwe e-mail nieuwsbrieven ingeschreven.
  • Nederlanders vanaf 55 jaar starten hun digitale dag bij voorkeur met e-mail; de rest met WhatsApp.
  • Verjaardagsmails zijn populair onder de Nederlanders.

Het Nationaal E-mail Onderzoek 2018 van Spotler, in samenwerking met consumentenpanel van CG Selecties, is uitgevoerd onder 2.055 Nederlanders. De uitkomst van het onderzoek hebben we voorgelegd aan drie deskundigen. Zij geven hun visie op de resultaten. Het levert een mooi beeld op van het kanaal e-mail als onderdeel van ons sociaal verkeer, als aanjager van ons online koopgedrag en als waardegestuurd kanaal voor de online marketing.

Benieuwd naar alle conclusies?

Vraag hier het Nationaal E-mail Onderzoek 2018 aan
omslag-Spotler-E-mail Onderzoek 2018-zw

Deel dit artikel: