Van Os Marketing-whitepaper Inbound marketing en marketing automation

Starten met inbound marketing en marketing automation

De term inbound marketing komt uit de koker van het Amerikaanse bedrijf Hubspot. Zij geven een goede definitie:

“De software en tactieken die een organisatie gebruikt rondom het genereren van leads, het cultiveren van prospects tot klanten en het optimaal communiceren met klanten zodat ze ambassadeurs van je merk worden.”

Een mooie omschrijving las ik in een recente blog van Edwin Vlems, over de inbound aanpak van de ANWB:

“Als je mensen maar goed informeert met relevante kennis en informatie, levert dat net zo goed conversie op. Vanuit de interesses van je bezoekers kies je de producten en diensten, niet andersom. Je haalt mensen niet binnen met hard roepen over je product, maar met relevante kennis. En dat levert weer conversie op.”

Inbound marketing is in de eerste plaats een bepaalde visie op marketing & sales. Een aanpak. Je begint niet met een keuze voor een nieuw softwarepakket, maar je brengt eerst in kaart hoe marketing en sales werken.

Inbound marketing is dus erg ‘hot’ en je ziet dat steeds meer (grote) organisaties de overstap maken. Maar ook kleinere bedrijven en zelfstandigen beginnen het te begrijpen; misschien dat zij het al van nature deden!

Gratis whitepaper

In mijn recente whitepaper over inbound marketing en marketing automation laat ik niet alleen zien wat inbound marketing is en hoe het werkt, maar ook hoe je slim gebruik kunt maken van geautomatiseerde processen om je organisatie ‘inbound-ready’ te maken.

>> Vraag hier het gratis whitepaper aan “Starten met inbound marketing en marketing automation”

Van Os Marketing--nieuws-whitepaper-starten met inbound marketing-kl

Gratis checklist inbound marketing

Ben je benieuwd of jouw organisatie inbound ready is? Vul dan de online checklist in of download een exemplaar in PDF-formaat!

Deel dit artikel: