Van Os Marketing - social media

social media marketing

Social media als vast onderdeel van je marketingplan

Ik adviseer je met social media in jouw marketingplan. Oftewel, hoe integreer je social media in e-mail marketing, direct marketing, relatie events of kennisdelen? Kortom, ik geef antwoord op de vraag:

“Wat kan social media mij als ondernemer en als bedrijf opleveren?”

Hierbij alvast een aantal prikkelende vragen:

  • Wat wil je ermee bereiken?
  • Wat is jouw boodschap?
  • Wie is jouw doelgroep?
  • Hoeveel tijd wil je dat er aan besteed wordt?

Het succes ligt in de wijze waarop het wordt ingezet en hoe gebruikers er mee omgaan. Een heldere strategie voorkomt veel onduidelijkheid over de wijze waarop je je als bedrijf of organisatie wilt gaan profileren. Wil je producten of jouw dienstverlening etaleren, of wil je deskundigheid of (vak-)kennis delen?

social media beleid

Door de enorme toename van het gebruik van social media in ons dagelijks leven (en dus ook op het werk) is het wenselijk om voor medewerkers van een bedrijf of organisatie een beleid op te stellen. Hierin wordt vastgelegd in hoeverre medewerkers zich zakelijk, maar ook privé kunnen profileren op de diverse platforms.

Een beleid is geen wet die moet worden voorgeschreven, eerder een richtlijn, of – nog fraaier – een protocol. Vergelijk het maar met het gebruik van de telefoon of e-mail op het werk.

Ik help je met het opzetten van een verantwoord beleid; van praktische richtlijnen tot en met complete introductieprogramma’s en workshops.

Hoe presteert jouw organisatie op de sociale platforms?

Jouw sociale inspanningen moeten – zakelijk gezien – in overeenstemming zijn met de totale online marketing inspanningen. De Online Presence Scan beoordeelt niet alleen jouw website en jouw activiteiten op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, etc, maar kijkt ook naar de onderlinge samenhang. Kortom, hoe presteert jouw organisatie online?

>> Wil je ook jouw social media inspanningen verbeteren?


Persoonlijk kennismaken?