blog AVG en e-mail marketing

Is jouw e-mailmarketing wel AVG-proof?

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat zal voor niemand meer echt als een verrassing komen. Toch blijkt 40% van de MKB-bedrijven er nog helemaal niet, 0,00% mee bezig te zijn! Dat is best even schrikken, want als je er nu nog mee moet beginnen heb je nog maar een kleine 2 maanden!

Tal van bedrijven en deskundigen leggen bedrijven en organisaties het vuur aan de schenen. Ik lees echter heel weinig over de eventuele gevolgen voor e-mailmarketing; het terrein waarin ik mij de afgelopen jaren heb gespecialiseerd. In de afgelopen maanden heb ik over dit onderwerp een serie blogs geschreven (zie onderaan deze blog).

Wat betekent de AVG voor jouw e-mailmarketing?

In gewoon Nederlands betekent de wet: je mag mensen niet lastigvallen met ongewenste mail en je moet zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Dat geldt dus niet alleen voor gegevens die je nodig hebt voor het versturen van nieuwsbrieven, maar ook voor andere gegevens, zoals leeftijd, inkomen, huwelijkse staat, aankoophistorie, paspoort- of BSN-nummers, bank/ creditkaartgegevens, medische gegevens, etc .

Kans en geen bedreiging

De wet is niet uitsluitend een verordening in de negatieve zin van het woord. Oké, de Autoriteit Persoonsgegevens mag flinke boetes uitdelen als bedrijven zich er niet aan houden. Maar zie deze wet als een kans. Een kans op kwaliteit. Om de echt geïnteresseerde klanten aan je te binden. Geen ongewenste e-mails die toch niet worden gelezen, maar klanten die graag bij je terugkomen omdat jij biedt wat zij zoeken.

Zo bouw je tenminste aan een kwalitatief hoogwaardig adressenbestand en niet aan een kwantitatieve prullenbak!

Gratis whitepaper

De AVG heeft twee belangrijke consequenties:

  • Versterking en uitbreiding van privacyrechten
  • Meer verantwoordelijkheden en verplichtingen voor organisaties

Deze consequenties betekenen dat je voor je e-mailmarketing een aantal maatregelen moet treffen. Om je op weg te helpen heb ik deze maatregelen overzichtelijk samengebracht in een gratis whitepaper. Bovendien bevat het whitepaper een handige checklist, zodat je precies kunt zien waar je op dit moment staat.

omslag-whitepaper-AVG-en-e-mailmarketing-

 Vraag hier jouw gratis exemplaar aan

 

Dit blog is de zesde in een reeks over de nieuwe Privacywet.

Lees hier mijn eerste blog: WAAROM IS DE NIEUWE PRIVACYWET BELANGRIJK VOOR JOUW E-MAIL NIEUWSBRIEF

Lees hier mijn tweede blog: PRIVACYWET: WEES TRANSPARANT OVER WELKE PERSOONSGEGEVENS JE OPSLAAT

Lees hier mijn derde blog: DATA, HOE MINDER HOE BETER

Lees hier mijn vierde blog: PRIVACYWET: IS JOUW PRIVACYVERKLARING AL OP ORDE?

Lees hier mijn vijfde blog: PRIVACYWET: WAT ALS JE JE E-MAILMARKETING UITBESTEEDT AAN EEN BUREAU?

Lees hier mijn zevende blog: IS ER LEVEN NA DE AVG?

.

Wil je alle in en outs weten? En wil je zeker weten of jouw organisatie klaar is voor de nieuwe AVG-wetgving? Ik kan je ondersteunen met individuele begeleiding of met een Privacy workshop of een Privacy onderzoek en GAP-analyse.

Of neem dan gewoon contact met mij op.

Deel dit artikel:

Reageer op dit bericht