Is er leven na de AVG - Van Os Marketing

Is er leven na de AVG?

Gefeliciteerd! Jij hebt de AVG-regels keurig toegepast, aan alle voorwaarden voldaan die van je werden geëist, maar is er leven na de AVG?  Mag je nog lekker aan marketing doen? Of gaan klanten klagen en krijg je een onderzoek aan je broek? Inclusief die fikse boete van tig miljoen waar iedereen het over heeft..

Weg met die inschrijvers

Gelukkig niet. Als je het slim aanpakt, creëer jij juist kansen. Neem je een voorsprong op je concurrenten dankzij een goede marketingstrategie die AVG proof is. Hoe doe je dat? Door als eerste je klantenbestand op te schonen. Ik meldde dat al eerder in een blog. Weg met inschrijvers op je nieuwsbrief die ‘m toch niet openen, die zijn gewoon niet geïnteresseerd. Is niet erg, jij richt je juist op mensen die wél die interesse tonen. ‘Liever  een kwalitatief hoogwaardig bestand dan een kwantitatieve prullenbak’, is mijn motto.

Net als vroeger

Na het opschonen ga jij die echt geïnteresseerden volgen. Met marketing automation, een goede website en een goed e-mailmarketingsysteem kan dat. Je ziet precies waar de interesses liggen, welk onderwerp wel en welk niet aanslaat. Wat iemand koopt. Je wordt bijna die vertegenwoordiger van vroeger die al zijn klanten kende. Door de technieken goed in te zetten, ga je een 1-op-1 relatie met die klant aan. Heel persoonlijk. En dat werkt. Van geïnteresseerde, tot klant, tot ambassadeur. Iemand die jouw dienst of product aanprijst.

Echt service verlenen

Zo’n klant praat niet over korting, prijs of levertijd. Omdat jij precies biedt wat hij of zij zoekt, die service biedt en je persoonlijk benadert. Bijna voordat ze het zelf weten, lever je het al aan. Je hebt het al klaarliggen. Kijk, dat is service verlenen. Als je dit voor elkaar krijgt, wordt marketing pas echt leuk.

Nu je kansen pakken

Ben jij ook klaar met al dat negatieve gedoe rond de AVG en wil je jouw kansen nú pakken? Klanten die precies bij jou passen, bij je product en dienstverlening? Ga je serieus met je website aan de gang of met e-mailmarketing? Ik help je daarbij graag op weg. Met een uitgebreid programma trainingen en workshops, maar ook als marketingcoach voor individuele begeleiding. Op maat voor bedrijven. Neem contact met me op.

Dit blog is de zesde in een reeks over de nieuwe Privacywet.

Lees hier mijn eerste blog: WAAROM IS DE NIEUWE PRIVACYWET BELANGRIJK VOOR JOUW E-MAIL NIEUWSBRIEF

Lees hier mijn tweede blog: PRIVACYWET: WEES TRANSPARANT OVER WELKE PERSOONSGEGEVENS JE OPSLAAT

Lees hier mijn derde blog: DATA, HOE MINDER HOE BETER

Lees hier mijn vierde blog: PRIVACYWET: IS JOUW PRIVACYVERKLARING AL OP ORDE?

Lees hier mijn vijfde blog: PRIVACYWET: WAT ALS JE JE E-MAILMARKETING UITBESTEEDT AAN EEN BUREAU?

Lees hier mijn zesde blog: IS JOUW E-MAILMARKETING WEL AVG-PROOF?

Deel dit artikel:

Reageer op dit bericht